در دنیای امروز، زندگی بدون آهنگ، شاید خیلی دلچسب نباشد. به شخصه من به عنوان نویسنده این متن اعتراف میکنم که بعضی وقت ها انسان به شدت به شنیدن یک موسیقی خوب، نیاز دارد. اما موسیقی های جدید و خوب را باید چگونه پیدا کرد؟ همیشه که نمیشود آهنگ های قدیمی را گوش داد و انسان نیاز دارد تا هر چند وقت یکبار، آهنگ های جدید مطابق سلیقه خودش و آن سبکی که دوست دارد بشنود. برای همین، از سال 2006 تاکنون، نرم افزاری به نام اسپاتیفای وجود دارد که این نیاز را برآورده میکند و حتی خود من هم از این اپلیکیشن استفاده میکنم. کلکسیونی از موسیقی های خارجی و ایرانی در هر سبک و سیاقی در این برنامه پیدا میشود. البته برنامه های دیگری هم هستند که کارشان جستجو و پخش موزیک است، اما اگر اقرار نباشد که نیست، باید گفت اسپاتیفای هم اکنون بهترین سرویس ارائه دهنده خدمات موزیک به شمار میرود. اگر شما هم علاقمند به استفاده از اسپاتیفای هستید یا از آن استفاده میکنید، احتمالا از یک سری ترفندهای آن بی خبر هستید. بنابراین من تصمیم دارم که در این مقاله، به بررسی ترفندهای اسپاتیفای بپردازم و شما را با آنها آشنا کنم. با من همراه باشید.
برای استفاده کامل از ترفندها نیاز است نسخه پرمیوم اسپاتیفای را داشته باشید: خرید اکانت اسپاتیفای
اسپاتیفای به خاطر قابلیت هایی که برای کاربران دارد، بسیار محبوب است. این قابلیت ها بعضا از دید بسیاری از کاربران مخفی مانده، در حالیکه دانستن آنها، خالی از لطف نیست و میتواند استفاده از اسپاتیفای را لذت بخش تر نماید. چندتا از ترفندهای اسپاتیفای که من به آنها آگاهی دارم و قطعا برای شما مفید خواهند بود، در این مقاله در اختیار شما قرار خواهند گرفت.
بررسی قابلیت های و ترفندهای اسپاتیفای که از دیدتان مخفی مانده!
کار با اسپاتیفای، فقط به جستجو و پخش موزیک محدود نمیشود. برای اینکه کار با اسپاتیفای آسان شود و تمامی نیازهای شنوندگان در این اپلیکیشن پاسخ داده شود، یکسری ترفندهایی وجود دارد که احتمالا از آن خبر ندارید و برخی دارند از آن استفاده میکنند و لذتش را میبرند. برای اینکه از این لذت ها محروم نمانید، من همه ترفندهای اسپاتیفای را که بلدم، در اختیارتان قرار میدهم و سعی میکنم آموزش استفاده از آنها را هم بگذارم تا بی نصیب نمانید:
- ترفند اول؛ مشاهده متن آهنگ در اسپاتیفای؛
خیلی وقت ها آهنگ هایی که در اسپاتیفای پیدا میکنم، به خاطر ریتم و صدای خواننده برایم جالب است اما نمیدانم خواننده چه میخواند. قبل از اینکه با این ترفند آشنا شوم، نام آهنگ را از اسپاتیفای کپی میکردم و با هزار دردسر، در سایت های مختلف، به دنبال متن آن میگشتم. اما اخیرا ( یعنی یک دو سال اخیر) اسپاتیفای این قابلیت را درون خود قرار داده است ولی خیلی ها از آن بی خبرند. به جرات باید گفت یکی از آن ترفندهای اسپاتیفای است که واقعا ارائه آن در این برنامه نیاز بود.
این قابلیت تحت عنوان “Lyrics” شناخته میشود. اکثر آهنگ ها دارای متن هستند، ولی اگر این قسمت در یک آهنگ فعال نبود، یعنی شعر آن در دسترس نیست. برای دسترسی به این ترفند در برنامه اسپاتیفای، آهنگ مورد علاقه خود را پخش کنید. روی نوار پیش نمایش آن که ضربه بزنید، آهنگ به صورت تمام صفحه میشود و در انتهای صفحه یک کادر تحت عنوان “Lyrics” وجود دارد که با لمس کردن آن، به متن آهنگ در اسپاتیفای دسترسی خواهید داشت.
- ترفند دوم، اتصال شزم (Shazam) به اسپاتیفای (Spotify)؛
آهنگ هایی که کلام ندارند و یا خارجی هستند را چگونه با شنیدن آن میخواهید جستجو کنید؟ من برای اینکه یک آهنگ را پیدا کنم، از برنامه جادویی شزم “Shazam” استفاده میکنم. به راحتی آهنگ که پخش میشود، شزم باید چند ثانیه از موزیک را گوش بدهد تا کل اطلاعات آن را برای ما نمایش دهد و نسخه اصلی آن را برای ما ارائه دهد. خبر خوب برای شما اینکه، آهنگ هایی که در شزم کشف کرده اید را میتوانید به اسپاتیفای خود منتقل کنید و کلا این دو برنامه را به هم متصل کنید.
اگر از شزم استفاده میکنید، آن را باز کنید، از آیکون چرخ دنده، به تنظیمات بروید و در قسمت اسپاتیفای، گزینه “Connect” را بزنید. فقط باید هر دو برنامه به طور همزمان روی گوشی شما باز باشد و حساب فعال هم داشته باشید. به همین راحتی! این از آن ترفندهای فوق العاده اسپاتیفای برای افرادی است که برای پیدا کردن آهنگ های از شزم استفاده میکنند و میخواهند یک نسخه از آهنگ را در اسپاتیفای هم داشته باشند.
- ترفند سوم؛ صرفه جویی در مصرف اینترنت اسپاتیفای؛
شنیدن آهنگ های جدید در اسپاتیفای نیاز به استفاده از اینترنت دارد. به طور متوسط، هر دقیقه شنیدن آهنگ در اسپاتیفای به صورت آنلاین 1.4 مگابایت حجم مصرف میکند. یعنی برای یکساعت حدود 88 مگابایت و در یک ماه ، چیزی در حدود 2.5 گیگابایت که به نظر زیاد میرسد. اگر چه اسپاتیفای جزء برنامه های کم مصرف به شمار میرود، اما 2.5 گیگابایت در ماه برای فقط شنیدن موسیقی حداقل برای ما ایرانی ها زیاد است. برای کنترل مصرف اینترنت در اسپاتیفای، یک گزینه به نام “Data Saver” وجود دارد که با فعال کردن آن، مصرف اینترنت شما به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
برای فعال کردن ذخیره داده در اسپاتیفای، آیکون چرخ دنده در بالای سمت راست برنامه را بزنید تا وارد تنظیمات برنامه اسپاتیفای شوید. حالا یک گزینه تحت همین عنوان “Data Saver” با یک دکمه دو حالته وجود دارد. وقتی آن را فعال میکنید، باید به رنگ سبز در آید. من برای اینکه در ماه مصرف اینترنت زیادی دارم، این گزینه را فعال کردم تا کمی از مصرف اینترنتم کاسته شود و سر ماه هزینه کمتری بابت آن بپردازم.
- ترفند چهارم، نهایت لذت با شنیدن بی وقفه موزیک ها پشت سرهم؛
وقتی در جاده هستم، نمیتوانم برای پلی کردن هر آهنگ، گوشی را بردارم و آن را پخش کنم. برای همین در ذهنم این سوال بود که آیا همچین ترفندی در اسپاتیفای وجود دارد که به محض تمام شدن آهنگ کنونی، آهنگ بعدی شروع به پخش کند؟ با پرس و جویی که کردم دیدم بله، این قابلیت با عنوان “Crossfade” در برنامه اسپاتیفای وجود دارد. واقعا دم برنامه نویسان بابت این نوع ترفندهای اسپاتیفای گرم!
من برای فعال کردن این قابلیت، به تنظیمات اسپاتیفای رفتم و وارد قسمت “Playback” شدم. در آنجا یک غربیلک دیدم که میتوان آن را کم و زیاد کرد و روبروی آن نوشته شده بود “Crossfade”. همچنین باید گزینه های “Gapless” و “Automix” فعال باشد.
در واقع این مدت زمانی که در این قسمت میتوانید آن را تغییر دهید، زمانی است که از آهنگ فعلی به آهنگ بعدی محو شدن اتفاق میافتد. یعنی فرض کنید آن را روی 10 ثانیه تنظیم کنید، وقتی 10 ثانیه از آهنگ کنونی باقی مانده باشد، به صورت خیلی نرم، آهنگ کنونی محو میشود تا آهنگ جدید پخش شود.
- ترفند پنجم، مخفی کردن آهنگ های خود از دید دوستان و عموم؛
یکی از نکات جالب توجه در الگوریتم های اسپاتیفای این است که وقتی به یک سری از آهنگ ها گوش میدهید، دیگر دوستانی که شما را در این فضا دنبال میکنند، میتوانند بفهمند که چه موسیقی هایی گوش میکنید. برخی از کاربران مثل من، برایشان این قضیه آنقدر مهم نیست که کسی بتواند بفهمد چه آهنگ هایی گوش میکنند، اما برخی دیگر هستند که روی این قضیه وسواس دارند و نمیخواهند دیگران از آهنگ های مورد علاقه شان با خبر شود.
خوشبختانه یکی از ترفندهای اسپاتیفای که خیلی ها از آن خبر ندارند، این است که میتوانید آهنگ های خود را از دید دیگران مخفی نمایید. برای دسترسی به این حریم خصوصی اسپاتیفای، باید ابتدا به تنظیمات بروید، بخش “Privacy & Social” را بزنید و در آنجا گزینه “Private Session” را فعال کنید. حالا دیگر هیچکس از آهنگ های مورد علاقه تان سر در نمیآورد و این یک راز بین شما و اسپاتیفای خواهد بود.
- ترفند ششم، قابلیت جستجوی پیشرفته؛
یکی دیگر از ترفندهای جالب اسپاتیفای، قابلیت جستجوی پیشرفته بر اساس سال انتشار، سبک و لیبل است. این قابلیت به شما کمک میکند که بتوانید موزیک های قدیمی تر که در سبک های مختلف تولید میشده اند را پیدا کنید. من از این ترفند اسپاتیفای خیلی کمک گرفتم و بسیاری از موسیقی هایی که دوست داشتم پیدا کنم را از این طریق کشف کردم.
استفاده از این ترفند، بسیار آسان است فقط باید بتوانید انگلیسی تایپ کنید.
برای جستجو بر اساس یک سال مشخص، کافی است در قسمت جستجو که در بالای برنامه وجود دارد، این عبارت را تایپ کنید، فرض کنید میخواهم آهنگ های 1990 را پیدا کنم : “year:1990” همچنین میتوانید یک بازه برای آن مشخص کنید مثلا آهنگ هایی که از سال 2000 تا 2005 منتشر شده اند: “year: 2000-2005″؛
برای جستجو بر اساس یک سبک مشخص، فقط کافی است سبک مورد علاقه خود را روبروی عبارت “genre” تایپ کنید. مثلا: “genre: pop”
همچنین برخی از لیبل هایی که آهنگ منتشر میکنند، معروف هستند و ممکن است بخواهید آهنگ های منتشر شده او را ببینید که فقط کافی است نام لیبل را روبروی عبارت “label” قرار دهید. مثل: “label: joe”؛
قطعا از آن ترفندهای اسپاتیفای است که قابلیت کشف موسیقی را برای افراد مختلف بسیار آسان کرده است. همچنین یکسری فیلترهایی در زیر قسمت جستجو به شما پیشنهاد داده میشود و میتوانید از آن فیلترها برای جستجوی هدفمند در اسپاتیفای، استفاده نمایید.
- ترفند هفتم، پاک کردن سابقه جستجو در اسپاتیفای؛
گفتم حالا که بحث جستجو در اسپاتیفای مطرح است، این ترفند را هم برای شما بگویم چون برخی از افراد هستند که دوست ندارند جستجوی آنها نمایان باشد و میخواهند سابقه جستجوهای خود در اسپاتیفای را پاک کنند. برای این کار، از آیکون سرچ در نوار پایین اسپاتیفای استفاده کنید. وارد آن شوید، تا تمام سابقه های جستجوی خود را مشاهده نمایید. میتوانید هر کدام از جستجو ها را به صورت تکی حذف کنید و یک ضربدر در کنار هر جستجوی شما وجود دارد که با زدن آن، این سابقه حذف خواهد شد.
اما برای حذف دسته جمعی سابقه جستجوهای اسپاتیفای، فقط کافی است تا انتها اسکرول کنید و گزینه “Clear recent searches” را بزنید تا لیست سابقه جستجوی شما خالی شود.
- ترفند هشتم، پخش موزیک با کیفیت های بالاتر؛
اگر میخواهید پخش آهنگ را با کیفیت بالاتر انجام دهید، این از دیگر ترفندهای اسپاتیفای است که خیلی ها از آن خبر ندارند و لذت شنیدن موزیک باکیفیت را از دست میدهند. برای اینکه کیفیت پخش آهنگ را بالا ببرید، در اشتراک رایگان میتوانید کیفیت پخش را روی “High” تنظیم کنید که با کیفیت 160 کیلوبیت بر ثانیه، برای شما موزیک پخش میکند. اما اگر نسخه پرمیوم استفاده میکنید، میتوانید کیفیت پخش را روی “Very High” قرار دهید که در این صورت، کیفیت پخش موزیک ها 320 خواهد بود.
برای تغییر تنظیمات کیفیت پخش موزیک در اسپاتیفای، بعد از رفتن به منوی تنظیمات، در بخش “Music quality” میتوانید کیفیت های مختلف را برای پخش موزیک مورد نظر خود انتخاب نمایید. البته توجه داشته باشید که افزایش کیفیت پخش موسیقی در اسپاتیفای، مصرف اینترنت شما را افزایش خواهد داد.
- ترفند نهم، یافتن نسخه ریمیکس آهنگ ها؛
اگر به دنبال این هستید که ریمیکس هر نسخه از آهنگ در اسپاتیفای را هم پیدا کنید، این یک ترفند ساده دارد که من آن را به شما میگویم. آهنگ مورد نظر خود را پیدا کرده و آن را پخش کنید. در نوار پایین ضربه زنید تا آهنگ تمام صفحه شود. حالا گزینه ای تحت عنوان ” X More Releases ” وجود دارد که با زدن آن در صورت وجود، به نسخه های ریمیکس آهنگ در حال پخش هم دسترسی خواهید داشت.
- ترفند دهم، بازگردانی پلی لیست های حذف شده؛
شاید به ناگهان یک پلی لیست را به طور اتفاقی از اسپاتیفای خود پاک کنید. اما اینجا هم ترفندی دارم که میتواند شما را از نگرانی خارج کند. فقط باید وارد نسخه دسکتاپ یا نسخه سایت اسپاتیفای خود شوید. چون این امکان فقط در آنجا وجود دارد و با توجه به اینکه در همه دستگاه ها، اسپاتیفای شما سینک یا همگام است، با بازگردانی آن در دیگر دستگاه ها، روی گوشی شما هم نمایان خواهد شد.
وارد سایت اسپاتیفای شوید. در گوشه سمت بالا، از طریق آیکون سه خطی، وارد منو شوید. گزینه “Log in” را بزنید و با وارد کردن رمز و نام کاربری به حساب کاربری خود وارد شوید. روی آیکون پروفایل خود ضربه بزنید، یکسری تنظیمات باز میشود. از بین آنها گزینه ” Recover playlists ” را انتخاب کنید و روی “Restore” بزنید. به همین راحتی، پلی لیست های حذف شده شما در اسپاتیفای بازگردانی خواهند شد.
با توجه به تعداد زیاد ترفندهای اسپاتیفای من در این مطلب سعی کردم جالب ترین و کاربردی ترین آنها را برای شما بیان کنم. امیدوارم که توانسته باشم محتوای کاملی ارائه کرده باشم. ممنون که تا انتها همراه من بودید.
نگارش شده با عشق❤