6 تا از بهترین سرویس های استریم و پلتفرم موسیقی

در دنیای رقابتی امروز پلتفرم‌های زیادی وجود دارند که در زمینه پخش موسیقی استریم فعالیت دارند؛ هر کدام از این برنامه‌ها با وجود تمام شباهت‌هایی که با یکدیگر دارند امکانات و قابلیت‌های خاص خود را دارا می‌باشند که سبب تمایز میان آن‌ها و رقبا می‌شود. همین ویژگی‌های منحصر به فرد سبب می‌شود کاربر از میان گزینه‌های پیش رو یکی را بر حسب نیاز و سلیقه خود انتخاب نماید. در صورتی که از طرفداران موسیقی هستید و به دنبال یک نرم افزار مناسب برای خود می‌گردید در ادامه ما را همراهی نمایید تا به شما بهترین سرویس های استریم موسیقی را معرفی نماییم.

سرویس استریم موسیقی چیست؟

قبل از پرداختن به معرفی بهترین سرویس های استریم موسیقی بهتر است نگاه اجمالی به پلتفرم‌هایی که در زمینه پخش موسیقی فعالیت دارند بیاندازیم و استریم موسیقی را تعریف نماییم. استریم در لغت به معنای جاری شدن می‌باشد اما استفاده از آن در حوزه پلتفرم‌های پخش کننده موسیقی در واقع بیان کننده پخش موسیقی به صورت لحظه‌ای و آنلاین برای مخاطب است. در حالتی که شما بخواهید فایل آهنگی را دانلود کنید تا زمانی که بارگیری آن به اتمام نرسد در بیشتر مواقع امکان استفاده از آن وجود نخواهد داشت اما در استریم کردن آهنگ شما می‌توانید بلافاصله پس از شروع کار نسبت به گوش دادن به آهنگ مورد نظر خود اقدام نمایید.

بهترین سرویس های استریم موسیقی کدامند؟

امروزه پیشرفت تکنولوژی توانسته اثرات خود را بر تمام حوزه‌های مختلف بر جای گذارد و سبب تغییر روش‌های قدیمی و منسوخ شدن آن‌ها گردد. اگر در گذشته سی‌دی‌ها و نوار کاست‌ها در میان طرفداران موسیقی از محبوبیت‌ خاصی برخوردار بودند حال سرویس‌های پخش کننده موسیقی جای آن‌ها گرفته‌اند. گرچه پلتفرم‌های زیادی امروزه در زمینه پخش موسیقی به صورت آنلاین فعالیت دارند اما بهترین سرویس های استریم موسیقی تعداد انگشت شماری هستند که در رقابت تنگاتنگ با یکدیگر هستند. ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد هر کدام از این پلتفرم‌ها سبب جذب مخاطبینی می‌شود که نیاز آن‌ها در راستای آن المان‌ بوده و اولویت انتخاب خود را بر آن فاکتور قرار داده‌اند. از این رو آشنایی با خصوصیات و امکانات خاص بهترین سرویس های استریم موسیقی می‌تواند به شما کمک کند تا بتوانید گزینه‌ای در تناسب با نیاز و خواسته خود انتخاب نمایید.

سرویس‌های استریم موسیقی به کاربران اجازه می‌دهند که با خرید اشتراک از امکانات فوق‌العاده آن‌ها بهره مند شوند؛ دسترسی مشترکین به دنیایی از آهنگ‌های متنوع از خوانندگان سراسر جهان با استفاده از این نرم افزارها به راحتی برای مشترکین امکان پذیر می‌باشد. با وجود اینکه ممکن است تمام این سرویس‌ها در زمینه پخش موسیقی فعالیت داشته باشند اما امکانات متنوعی را به مخاطبین خود عرضه می‌کنند و همین مسأله سبب شکل گیری رقابت در میان آن‌ها شده است و کاربران با نیازهای متنوع هر کدام انتخاب‌های متفاوتی را بر اساس اولویت‌های خود انجام خواهند داد. در ادامه ما به صورت کلی به معرفی بهترین سرویس های استریم موسیقی و همچنین خصوصیات خاص آن‌ها خواهیم پرداخت.

اسپاتیفای (Spotify)

معرفی کامل برنامه اسپاتیفای

اسپاتیفای در میان سرویس‌های استریم پخش موسیقی محبوب‌ترین گزینه در میان کاربران شناخته می‌شود. اگرچه این پلتفرم به صورت رایگان در دسترس می‌باشد اما محدودیت‌های زیاد در پخش آهنگ و همچنین تبلیغات آزار دهنده سبب می‌شود که افراد به سمت نسخه پرمیوم و خرید اشتراک متمایل شوند. در نسخه رایگان امکان پخش موسیقی تنها با کیفیت‌های 96 و 160 کیلو بایت وجود دارد و برای بهره بردن از پخش موسیقی با کیفیت‌های بالاتر باید نسخه پرمیوم این پلتفرم را دریافت نمایید. رابط کاربری ساده و جذاب اسپاتیفای باعث می‌شود که شما وقتی برنامه را باز می‌کنید به راحتی بتوانید به قسمت‌هایی که می‌خواهید راهنمایی شوید؛ همین مسأله سبب می‌شود که مخاطب بدون دردسر و پیچیدگی خاصی هر آنچه که لازم داشته باشد را به راحتی پیدا کند. استفاده از رابط کاربری مشکی و ساده سبب می‌شود مخاطب بدون هیچ گونه حواس پرتی از موسیقی مورد علاقه خود نهایت لذت را ببرد.

از جمله ویژگی‌هایی که سبب قرار گیری اسپاتیفای در میان لیست بهترین سرویس های استریم موسیقی شده است امکان ساختن لیست پخش‌های متنوع به کاربران می‌باشد. در این حالت مشترکین می‌توانند به راحتی پلی لیست‌های مختلفی را برای خود در اکانت شخصیشان داشته باشند و در مواقع مورد نیاز به آن‌ها دسترسی داشته باشند. به علاوه اسپاتیفای با استفاده از یک آنالیز دقیق مطابق با محتواهایی که گوش می‌دهید و می‌پسندید به شما گزینه‌هایی را پیشنهاد می‌دهد که در راستای سلیقه‌تان می‌باشد. اسپاتیفای این امکان را به کاربران خود می‌دهد که بتوانند در شبکه‌های اجتماعی مختلف موزیک‌های مورد علاقه خود را به اشتراک با دیگران بگذارند؛ به علاوه شما می‌توانید در این پلتفرم از آهنگ‌هایی که دوستانتان گوش می‌دهند مطلع شوید و یک پلی لیست مشترک با آن‌ها بسازید و مدیریت نمایید. فالوو کردن خوانندگان محبوبتان در این نرم افزار سبب می‌شود که بتوانید از انتشار آهنگ‌های جدید آن‌ها به راحتی با خبر شوید.

اسپاتیفای سیستم‌های عامل اندروید، iOS، مک و ویندوز را پشتیبانی می‌کند و به علاوه قابل اجرا بر روی دستگاه‌هایی از جمله تلفن همراه، تبلت، رایانه، ساعت هوشمند، کنسول بازی، تلویزیون هوشمند می‌باشد. وجود بیش از 80 میلیون قطعه آهنگ، 2.2 میلیون پادکست و 345 میلیون کاربر فعال در سراسر جهان نشان از میزان محبوبت این پلتفرم در میان عاشقان موسیقی می‌باشد. لازم به ذکر است بیشتر امکانات بیان شده درباره اسپاتیفای در نسخه پرمیوم آن قابل استفاده می‌باشد که هزینه تهیه کردن اشتراک ماهانه در اسپایتفای برای هر نفر 9.99 دلار می‌باشد که این مبلغ برای افراد یک خانواده و استفاده 6 نفر از یک نام کاربری و رمز عبور به 14.99 دلار می‌رسد. اسپاتیفای یک طرح جداگانه برای زوج‌ها نیز در نظر گرفته که در آن دو نفر می‌توانند از یک اکانت استفاده نمایند و مبلغ 12.99 دلار بابت این حق اشتراک پرداخت نمایند.

لینک دانلود: دانلود اسپاتیفای

نقاط قوت

  • دسترسی کاربر به جامع‌ترین آرشیو و دارا بودن بیش از 80 میلیون قطعه آهنگ
  • قیمت مناسب پرمیوم آن در ایران
  • استفاده بدون مشکل از پرمیوم در ایران
  • کتابخانه‌ای جامع از آهنگ، پادکست و ویدیو
  • رابط کاربری راحت و ساده
  • سهولت در جست و جو
  • امکان ساخت پلی لیست مورد علاقه
  • امکان پخش موسیقی به صورت آفلاین
  • دریافت پلی لیست پیشنهادی بر اساس آنالیز سلیقه
  • شبکه اجتماعی قدرتمند

نقاط ضعف

  • نسخه رایگان محدود است

اپل موزیک (Apple music)

اپل موزیک و ویژگی های آن

در بررسی بهترین سرویس های استریم موسیقی به اپلیکیشن اپل موزیک از کمپانی اپل می‌رسیم که با وجود این مسأله که زیر مجموعه کمپانی اپل است اما قابل نصب بر روی گوشی‌های اندورید نیز می‌باشد. اپل موزیک در طی مدت زمان حضور خود در حوزه پخش موسیقی توانسته پیشرفت زیادی داشته باشد و خود را در میان بهترین‌های جهان قرار دهد. دسترسی مشترکین به بیش از 90 میلیون قطعه آهنگ از هنرمندان شناخته شده در سراسر دنیا از جمله ویژگی‌های خارق‌العاده این پلتفرم می‌باشد که به راحتی و با خرید اشتراک کاربران می‌توانند از این حجم  محتوا بهره مند شوند.

رابط کاربری اپل موزیک در عین سادگی، جذابیت خاصی را دارد و کار کردن با آن برای کاربر به سادگی امکان پذیر می‌باشد. یکی از قابلیت‌های بسیار جذاب اپل موزیک امکان دسترسی کاربر به متن آهنگ در هنگام پخش همزمان آن می‌باشد. اپل موزیک به تازگی کیفیت پخش موسیقی در پلتفرم را از فایل های صوتی فشرده و با رزولوشن پایین به فایل های در سطح CD تبدیل کرده است و این امکان بدون پرداخت هزینه اضافی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. سیستم عامل‌های اندورید، مک، iOS و ویندوز توسط اپل موزیک قابل پشتیبانی می‌باشد؛ البته لازم به ذکر است که این پلتفرم بر روی دستگاه‌های اپل عملکرد مناسب‌تری را از خود نشان می‌دهد. اپل موزیک سازگاری مناسبی با فرمان صوتی دارد و شما به راحتی می‌توانید در مواقع نیاز با استفاده از این قابلیت اقداماتی مانند جست و جو و یا توقف آهنگ و موارد مشابه دیگر را بدون دخالت دست انجام دهید.

از جمله مزایای نصب این برنامه به نسبت سرویس‌های مشترک برای کاربران، ارائه محتوای اختصاصی مانند ایستگاه‌های رادیویی Apple music I و Apple music country می‌باشد. برخی از محتواها در این نرم افزار با کیفیت spatial audio قابل اجرا می‌باشند و بهره مندی از چنین محتواهایی با پرداخت هزینه کم به نسبت رقبا برای کاربران وجود دارد. یکی از معایبی که ممکن است سبب نارضایتی مشترکین از اپل موزیک شود این است که امکان حذف همیشگی یک خواننده در یک اکانت وجود ندارد و همچنان آهنگ‌هایی از آن هنرمند به کاربر پیشنهاد داده می‌شود؛ به علاوه کاربر نمی‌تواند به صورت مشترک با سایرین یک پلی لیست از آهنگ‌های مورد علاقه را داشته باشد. اپل موزیک یکی از رقبای سر سخت اسپاتیفای است که در جنبه‌های مختلف همواره مورد مقایسه قرار می‌گیرند.

نقاط قوت

  • محتوای موسیقی جامع و گسترده
  • امکان آپلود 100000 قطعه آهنگ
  • مشاهده متن آهنگ همزمان با پخش آن
  • دسترسی مخاطب به کیفیت صدای CD
  • کیفیت صدای مناسب
  • امکان ذخیره سازی آهنگ مورد نظر در Cloud
  • امکان برقراری ارتباط کاربر با هنرمندان محبوب خود با استفاده از Apple music connect
  • دانلود موزیک مورد علاقه و گوش دادن در حالت آفلاین
  • استفاده از قسمت رادیویی این پلتفرم
  • رابط کاربری زیبا و ساده
  • امکان استفاده Trial  به مدت سه ماه

نقاط ضعف

  • عدم ذخیره آهنگ‌های لایک شده توسط کاربر در بخش جداگانه
  • عملکرد معمولی و دارای ضعف روی گوشی‌های اندورید

ساند کلود (Sound cloud)

ساند کلود در لیست بهترین سرویس های استریم موسیقی

در معرفی بهترین سرویس های استریم موسیقی به پلتفرم جذاب و قدرتمند ساند کلود می‌رسیم که با قابلیت امکان آپلود موزیک‌های ساخته شده توسط کاربران به یکی از غول‌های سرویس‌های پخش موزیک در دنیا تبدیل شده است. ساند کلود در مدت زمان 14 سال حضور خود در زمینه پخش استریم موزیک توانسته قابلیت‌های منحصر به فرد خود را به رخ رقبا بکشاند و همچنان در گذر این سال‌ها بی وقفه در پی رشد و پیشی گرفتن از سایرین می‌باشد. آرشیوی که ساند کلود در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد چیزی نزدیک به 200 قطعه آهنگ می‌باشد که این تعداد به دلیل امکان بارگزاری قطعات خود ساخته توسط کاربران از دیگر رقبا بیشتر می‌باشد. تعداد مشترکین فعالی که در حال حاضر از این پلتفرم استفاده می‌کنند در سراسر دنیا 175 میلیون نفر می‌باشد که این رقم نشان از میزان محبوبیت این نرم افزار در میان جامعه علاقه مندان به موسیقی می‌باشد.

سرویس استریم ساند کلود به مشترکین و هنرمندان این امکان را می‌دهد که از طریق هنر خود بتوانند کسب درآمد کنند؛ ساند کلود به کاربران و هنرمندان تازه وارد کمک می‌کند که بتوانند هنر خود را در معرض دید جهانیان بگذارند و به راحتی به شهرت و معروفیت برسند. قابلیت Repost کردن در این نرم افزار سبب می‌شود که آهنگ ارائه شده توسط هنرمند به راحتی در میان مشترکین دیگر پخش شود و تعداد افراد زیادی بتوانند آن را گوش دهند. مانند دیگر سرویس‌های استریم موزیک جهت دسترسی به تمام امکانات این پلتفرم نیاز است مخاطبین نسبت به تهیه کردن اشتراک اقدام نمایند؛ با این وجود امکان بهره مندی از نسخه رایگان نیز برای مشترکین وجود دارد و به نسبت سایر سرویس‌ها محدودیت‌های قرار داده شده برای مشترکین نسخه رایگان به نسبت کمتر می‌باشد. بیشتر محتواهایی که در آرشیو این پلتفرم قرار می‌گیرد توسط خود کاربران تهیه و بارگزاری می‌شود و به همین دلیل امکان پیدا کردن آهنگ‌های زیر زمینی و هیپ هاپی در این پلتفرم به نسبت سایرین بیشتر می‌باشد.

نقاط قوت

  • امکان آپلود کردن موزیک به تمام کاربران فعال و دیده شدن هنر افراد تازه کار
  • قابلیت کسب درآمد از طریق انجام تبلیغات
  • دانلود موزیک و پخش آفلاین
  • هزینه پایین خرید اشتراک به نسبت سایر پلتفرم‌های مطرح

نقاط ضعف

  • کیفیت معمولی در پخش آهنگ
  • عدم امکان کسب درآمد برای مشترکین اکانت‌های رایگان

تیدال (Tidal)

آیا اکانت تیدال بخریم؟

تیدال نیز مانند سایر بهترین سرویس های استریم موسیقی به مخاطب امکان بهره مندی از امکاناتی را در نسخه رایگان خود می‌دهد و کاربران می‌توانند در حالت رایگان آهنگ‌های مورد علاقه خود را با کیفیت 160 کیلو بایت گوش دهند اما برای دسترسی به کیفیت‌های HiFi و HiFi plus نیاز است که اشتراک‌های پولی این پلتفرم را دریافت نمایند تا بتوانند از میلیون‌ها قطعه آهنگ با کیفیت مناسب لذت ببرند.  کیفیت پخش موسیقی در این پلتفرم صرف نظر از نوع دستگاهی که برای آن انتخاب می‌کنید عالی و در نوع خود کم نظیر می‌باشد. تهیه کردن اشتراک Tidal HiFi Plus سبب می‌شود که ده درصد از هزینه خرید اشتراک به هنرمندانی تعلق گیرد که بیشتر آهنگ‌های آن‌ها را گوش می‌دهید. در صورتی که شما نیز جز افرادی هستید که در اغلب مواقع موسیقی‌هایی با فرمت FLAC گوش می‌دهید بدون تردید Tidal برای شما گزینه مناسبی خواهد بود.

در این پلتفرم به نسبت سایر سرویس‌ها به خوانندگان و هنرمندان توجه ویژه‌ای شده است و اقدامات خاصی برای کسب درآمد و رضایت هنرمندان در این سرویس صورت گرفته است. تیدال از طرفی به کسب درآمد هنرمندان کمک می‌کند و از طرف دیگر با ارائه بالاترین کیفیت ممکن کاربران را از پخش موسیقی راضی نگه می‌دارد. تیدال علاوه بر آهنگ به کاربران محتواهای ویدیوی و پادکست را نیز ارائه می‌دهد؛ به علاوه امکان دسترسی به متن آهنگ در این پلتفرم برای کاربران فراهم شده است.

نقاط قوت

  • قابلیت دانلود آهنگ و پخش آفلاین
  • در اختیار دادن پلی لیست‌های متنوع به کاربران
  • کیفیت خارق‌العاده و بسیار بالای پخش موزیک
  • آرشیو جامع و کامل از هنرمندان مختلف

نقاط ضعف

  • عدم امکان تهیه کردن اشتراک سالانه برای مشترکین

یوتیوب موزیک (YouTube music)

یوتیوب موزیک و مزایای آن

پلتفرم یوتیوب موزیک یکی از سرویس‌های استریم موسیقی است که در میان بهترین سرویس های استریم موسیقی در جهان قرار دارد و توسط یوتیوب و زیر نظر گوگل راه اندازی شده است. رابط کاربری ساده و جذاب این برنامه سبب شده است که مخاطبین بدون هیچ گونه مشکل و عدم نیاز به آموزش خاصی بتوانند به راحتی با آن کار کنند. مانند دیگر سرویس‌های استریم موزیک این پلتفرم در دو حالت رایگان و پرمیوم محتواهای خود را در اختیار کاربران قرار می‌دهد؛ در نسخه رایگان امکان گوش دادن موسیقی تا کیفیت 128 کیلو بایت و در حالت پرمیوم تا 256 کیلو بایت وجود دارد.

از جمله قابلیت‌های منحصربه فردی که سبب قرار گیری این پلتفرم در میان لیست بهترین سرویس های استریم موسیقی شده است می‌توان به وجود ویدیوهای جذاب و تماشایی آن اشاره داشت به علاوه دسترسی کاربر به پخش‌های زنده و کنسرت در این برنامه به راحتی انجام پذیر می‌باشد. کاربر با پرداخت تنها کمی هزینه بیشتر می‌تواند علاوه بر یوتیوب موزیک یک حساب پرمیوم را در یوتیوب داشته باشد و با پرداخت مبلغ کمتری در هر دو پلتفرم اکانت فعال داشته باشد و از امکانات متنوع آن‌ها بهره مند گردد. اما می‌توان بزرگترین مزیت این برنامه را قابلیت سرچ کردن و یافتن موزیک بر اساس زمزمه آن دانست؛ در این حالت کاربر بدون نیاز به جست و جو کردن آهنگ با نام خواننده و یا کلمات آن تنها کافی است ملودی آن را به خاطر داشته باشد تا بتواند به قطعه مورد نظرش در این برنامه دست پیدا کند.

نقاط قوت

  • قابلیت جست و جوی سریع و بسیار قدرتمند
  • کیفیت مناسب پخش
  • آرشیوی از موزیک‌ها و ویدیوهای مختلف

نقاط ضعف

  • سادگی بیش از حد رابط کاربری و محیط برنامه
  • پایین بودن تعداد محتواها به نسبت رقبا

آمازون موزیک (Amazon music)

آمازون موزیک در لیست بهترین سرویس های استریم موسیقی

اگر درباره بهترین سرویس های استریم موسیقی کمی تحقیق و جست و جو کرده باشید بدون تردید با اسم آمازون موزیک نیز آشنایی پیدا کرده‌اید. این پلتفرم در نسخه رایگان خود بدون دریافت هزینه امکان دسترسی کاربران را به 2 میلیون آهنگ فراهم کرده است و در صورت تهیه کردن اشتراک و پرداخت هزینه این مقدار به 70 میلیون آهنگ ارتقا پیدا می‌کند. اپلیکیشن آمازون موزیک به راحتی بر روی دکستاپ و موبایل قابل اجرا می‌باشد و همچنین شما می‌توانید از نسخه وب این پلتفرم در صورت نیاز بهره ببرید. یکی از ویژگی‌های جذاب آمازون موزیک این است که می‌توانید آهنگ‌هایی که در آن‌ها از کلمات رکیک استفاده شده است را مسدود نمایید تا این نوع از موزیک‌ها در محتواهای اکانت مورد نظر نمایش داده نشود.

نقاط قوت

  • امکان پخش آفلاین و دانلود موزیک
  • ارائه برخی محتواها با صدای سه بعدی
  • امکان محدود کردن و کنترل آهنگ‌های فرزندان
  • دسترسی به آرشیو جامع و گسترده از هنرمندان مختلف و مطرح جهانی

نقاط ضعف

  • عدم میزبانی پادکست
  • ضعف در برخی قسمت‌های جست و جو

جمع بندی

انتخاب بهترین سرویس های استریم موسیقی کاملاً به انتظارات و نیاز شما وابسته می‌باشد؛ به گونه‌ای که گزینه‌ای که ممکن است برای شما مناسب باشد برای فرد دیگری نامناسب جلوه کند. ما با بررسی کامل بهترین سرویس های استریم موسیقی و شرح خصوصیات آن‌ها به شما راهنمایی لازم جهت گزینش مورد نظرتان ارائه کردیم اما در نهایت این شما هستید که بر اساس سلایق و اولویت‌های خود باید انتخاب نهایی را انجام دهید. هر کدام از سرویس‌های مطرح شده در بالا دارای خصوصیات و نقاط قوتی است که سبب تمایز میان آن‌ها با سایرین می‌شود و همین مسأله سبب می‌شود بتوانید مورد مناسبی را برگزینید. به عنوان مثال اسپاتیفای دارای ویژگی‌های اجتماعی بسیار خوبی است و دسترسی به محتواهای آن به راحتی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد؛ تیدال با ارائه بالاترین کیفیت ممکن در زمینه پخش آهنگ تجربه متفاوتی را در اختیار مشترکین خود قرار می‌دهد و یوتیوب موزیک در کنار آرشیو موزیک خود امکان بهره مندی از ویدیو و پخش زنده را به مخاطب می‌دهد. اپل موزیک کیفیت پخش موسیقی مناسبی را به کاربران خود ارائه می‌کند؛ ساند کلود با قابلیت منحصر به فرد خود سبب شنیده شدن صدای هنرمندان تازه وارد و ناشناخته می‌شود و آمازون موزیک نیز با ارائه امکانات و قابلیت‌های ویژه و محتواهاب گسترده در این زمینه خودی نشان می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed